Overzicht checkout

POOL zwembadwarmtepompen: geniet langer van je zwembad of jacuzzi

Deze compacte en stille warmtepompen verwarmen je zwembad of jacuzzi. Zo verleng je het zwemseizoen.

Een POOL zwembadwarmtepomp is een duurzame en rendabele investering voor een lang zwemseizoen. Deze verwarming voor zwembaden en jacuzzi’s werkt namelijk met gratis hernieuwbare energie. Da’s zuinig en goed voor je ecologische voetafdruk.

Wat is een zwembadwarmtepomp?

Een zwembadwarmtepomp is een lucht-waterwarmtepomp die warmte uit de buitenlucht gebruikt om je zwemwater te verwarmen en op een constante temperatuur te houden. Zelfs als het buiten koud is of als je het water graag zeer warm hebt – bijvoorbeeld in je jacuzzi. Het is de voordeligste, meest efficiënte én milieuvriendelijkste zwembadverwarming.

De beste warmtepomp voor je zwembad of jacuzzi

Er is een POOL warmtepomp voor elk type zwembad en jacuzzi, van kleine opzetbaden tot grote volumes. Ontdek de mogelijkheden.

Veelgestelde vragen

Wij helpen je om de juiste keuze te maken. Lees onze antwoorden op veelgestelde vragen over zwembadwarmtepompen.  

De werking van een zwembadwarmtepomp is vergelijkbaar met die van een klassieke lucht-waterwarmtepomp, al zitten alle onderdelen hier in één unit. De pomp trekt warmte uit de buitenlucht aan en verwarmt daarmee het water van je zwembad of jacuzzi. Om dat proces in gang te zetten, heeft je zwembadverwarming stroom nodig. Gemiddeld werkt een warmtepomp op 25% elektriciteit en 75% hernieuwbare energie.

Laat je zwembadwarmtepomp aansluiten door een erkend installateur voor een optimale en veilige werking. Samen bekijken jullie de beste plek voor je zwembadverwarming: het liefst zo dicht mogelijk bij je zwembad, op een plaats met een vrije luchtcirculatie. Lees enkele vuistregels voor de installatie van je zwembadwarmtepomp.

De prijs voor een POOL warmtepomp voor een zwembad van 40 à 50 kubieke liter, dat goed afgedekt is en de warmte dus lang vasthoudt, bedraagt ongeveer 2.750 euro (zonder btw en plaatsing). De precieze prijs van je zwembadwarmtepomp hangt af van deze factoren.

  • Vermogen: een compacte warmtepomp voor een opzetzwembad of jacuzzi is goedkoper dan een unit voor een ingebouwd zwembad met een groot volume. Als je een goed afdekzeil hebt, heeft je warmtepomp een lager vermogen nodig.

  • Voorkeuren en functionaliteiten: zwem je graag in water dat warmer is dan 28°C, ook in de winter? Wil je dat je warmtepomp extra stil werkt? Bijna alles is mogelijk, maar die extra functionaliteiten hebben soms een invloed op het prijskaartje.

  • Plaatsing: vraag een offerte aan een erkend installateur, zodat je de plaatsingskosten goed kunt inschatten.

Met een zwembadwarmtepomp is het zuinig genieten. Wil je het verbruik van je zwembadverwarming zo laag mogelijk houden? Let bij aankoop op de energieprestatiecoëfficiënt (COP). Hoe hoger die waarde, hoe zuiniger je zwembadverwarming. De POOL warmtepompen halen COP-prestaties tot 7. Dat betekent dat ze 1 kWh elektriciteit omzetten in 7 kWh warmte.

Daarnaast hangt het verbruik ook af van:

  • de elektriciteitsprijzen,

  • het volume van je zwembad of jacuzzi,

  • het vermogen van je warmtepomp,

  • hoe goed je zwembad geïsoleerd is,

  • hoe warm het water moet zijn,

  • het type warmtepomp (met of zonder variërend vermogen)

  • en of je het hele jaar door wil zwemmen of enkel tijdens het zwemseizoen.

Tip: gebruik altijd een afdekzeil, om de warmte langer vast te houden.

Zwembadverwarming met invertertechnologie heeft een variërend vermogen. Dat wil zeggen dat je warmtepomp niet altijd even krachtig werkt, maar zich aanpast aan de situatie. Koelt het water af, dan zal de compressor harder draaien om het weer op temperatuur te krijgen. Is het erg warm buiten, dan warmt het water vanzelf op en moet je warmtepomp minder werken. Dat zorgt ervoor dat je zwembadverwarming zuinig omgaat met energie. Lees meer over de invertertechnologie.